120718

IMG 20180712 161425

TUJUAN

program warga Pusat Internet Sihat diadakan bagi menyedarkan komuniti serta ahli Pi Kg Pantai Merchang tenteng pentingnya senaman bagi mewujudkan suasana sihat di kalangan komuniti setempat. 

AKTIVITI

Seramai 15 orang peserta iaitu terdiri daripada ahli PI Kg Pantai Merchang yang menyertai program Sihat ini. senam Aerobik serta tekanan darah diambil sebelum dan selepas acara dimulakan. 

Gambar Disini

110718

IMG 20180711 171036

TUJUAN

kelas foto editing diadakan bertujuan untuk menarik bakat dan minat peserta dalam menyunting foto mereka sendiri untuk nampak lebih menarik. kelas ini juga mengetengahkan unsur kreatif dan inovatif para peserta dalam mengedit gambar-gambar untuk kelihatan lebih cantik dan menarik.

AKTIVITI

pada kelad kali ini ini seramai 10 peserta telah mengambil bahagian dalam menyunting gambar masing-masing. gambar diambil menggunakan web cam dan edit gambar menggunakan software www.fotor.com . pelbagai gambar yang menarik telah para peserta buat dan ianya dapat menggalakkan peserta mecuba pelbagai form yang unik untuk gambar kelihatan lebih menarik.

Gambar Disini

070718

IMG 20180707 145019

TUJUAN

Pada 7.7.2018 telah diadakan satu pertandingan belon air dewasa dan kanak di perkarangan pustaka Desa Kg Pantai Merchang. Tujuan diadakan aktiviti ini adalah untuk mengeratkan lagi hubungan antara peserta dengan PI Kg Pantai Merchang serta Pustaka Desa Kg Pantai Merchang. 

AKTIVITI

Seramai 25 orang dewasa serta kanak-kanak telah mengambil bahagian dalam pertandingan belon air pada kali ini. pemenang dipilih apabila belon yang dilontar kepada pasangan tidak pecah. seramai 3 pasangan telah terpilih sebagai pemenang pada kali ini.

Gambar Disini

090718

1

TUJUAN

Hari Bersama Komuniti Pusat Internet Kg Pantai Merchang bertujuan untuk menghebahkan kepada seluruh masyarakat terutamanya kepada warga setempat mengenai kemudahan yang disediakan oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia serta Telekom Malaysia menerusi MSD Intelligence Sendirian Berhad iaitu kemudahan capaian internet, program kelas komputer, Dashboard Komuniti, Sebenarnya. my dan E-Rezeki. Hari bersama Komuniti Pusat Internet Kg Pantai Merchang juga mengetengahkan promosi dashboard yang dibina untuk kegunaan komuniti setempat di sekitar Pusat Internet kg pantai Merchang.

AKTIVITI

Seramai 123 orang telah menyertai Hari Bersama Komuniti Pusat Internet Kg Pantai Merchang pada kali ini. pelbagai aktiviti dijalankan seperti Taklimat Dashboard, Pemeriksaan kesihatan, download dashboard, kuiz dashboard, puzzle dashboard online, puzzle dewasa dan gubahan buku bersama pustaka desa merchang. Arinah Holdings dan Van Tm bergerak mempromosikan perkhidmatan masing-masing di perkarangan PI KG Pantai Merchang. Program kali ini dirasmikan oleh En. Fikri bin Muhammad Pengerusi Pusat Internet Kg Pantai Merchang, dan disaksikan oleh wakil daripada TM En. Nazaruddin bin Abu Bakar serta Wakil dari MSD Intelligence Sendirian Berhad iaitu En. Rosli bin Mat Yaman.

Gambar Disini

020718

IMG 20180702 171354

TUJUAN

Pendedahan KDB dengan membuat kad i Love Pusat Internet dengan Kreatif. pelbagai kata-kata yang telah dibuat oleh peserta yang menyertai kelas pada kali ini. dan di terangkan cara-cara untuk membuat sesuatu bentuk gambar untuk menjadi menarik.

AKTIVITI

Para pelajar telah di ajar cara-cara membuat kad i love Pusat Internet dengan lebih kreatif dan inovatif. seramai 10 orang peserta telah mengambil bahagian dalam kelas pada kali ini.

Gambar Disini