IMG 20180517 102103

170518

TUJUAN

Program #eRezeki menyediakan peluang untuk rakyat Malaysia menjana pendapatan secara digital biarpun sebagai pekerja sambilan. 

AKTIVITI

Seramai 4 orang telah menyertai kursus e-rezeki pada masa ini dan telah diajar cara untuk mereka menjana pendapatan melalui e-rezeki. kesemua peserta berpuas hati dengan penerangan yang telah diberikan dan mereka telah memulakan menjana pendapatan mereka melalui e-rezeki.

Gambar Disini

IMG 20180507 140637

140518

TUJUAN

Pertandingan kuiz dalam aplikasi Dashboard Komuniti (DK) bertujuan untuk memastikan aplikasi DK ini sentiasa memberi manfaat kepada pengguna untuk berhubung antara komuniti dan senantiasa digunakan oleh komuniti. Pengguna juga akan di uji dengan soalan-soalan yang berkait dengan modul-modul yang terkandung dalam DK.

AKTIVITI

semua peserta mendaftarkan diri untuk menyertai pertandingan dashboard my shop pada kali ini. seramai 10 peserta yang mengambil bahagian. peserta perlu menjawab 20 soalan mengenai my shop dan keusahawanan. diharapkan semua peserta akan dapat memenangi pertandingan dashboard pada kali ini.

Gambar Disini

 

IMG 20180412 152402

12042018

TUJUAN

Memperkenalkan KDB kepada golongan pelajar mengenai pentingnya KDB kepada golongan pelajar pada masa kini. kebolehan pelajar masa kini yang kian mendalami IT mengundang pelbagai unsur negatif apabila nilai KDB tidak di terapkan.

AKTIVITI

Seramai 10 orang pelajar memasuki kelas ini dan pelbagai feedback yang baik dapat diperolehi daripada pelajar ini dan dapat memastikan semua mereka dapat mengambil nilai positif dalam kelas kali ini dan menerapkan di dalam aktiviti seharian beliau apabila bermain dengan internet.

Gambar Disini

IMG 20180418 163133

180418

TUJUAN

Memberi pendedahan kepada pelajar mengenai TN50. 

TN50 merupakan satu inisiatif pembangunan negara jangka panjang. Sebagai sebahagian daripada persediaan dan tahap pembangunan TN50, Perdana Menteri Malaysia Dato' Sri Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak telah memberi mandat kepada Kementerian Belia dan Sukan untuk memulakan proses dengan menerajui ‘Perbincangan TN50’, siri penglibatan dan aktiviti-aktiviti wacana yang bertujuan untuk mencetuskan aspirasi rakyat serta menentukan bidang untuk transformasi termasuk ekonomi, kemasyarakatan, kebudayaan dan alam sekitar dan sebagainya

Peringkat persediaan 2017-2019 akan menyaksikan aktiviti-aktiviti lain yang berkaitan dengan pembangunan dokumen dasar TN50 seperti penglibatan dengan pihak yang berkepentingan dasar, pakar-pakar domain dan pemimpin dalam bidang-bidang tertentu.

AKTIVITI

Seramai 10 orang pelajar yang memasuki kelas pada kali ini. dan semuanya bersungguh-sungguh membuat pelbagai poster mengenai TN50. Diakhir kelas sesi pertanyaan di mulakan dan ramai yang telah faham apa itu TN50.

Gambar Disini

1

050418

TUJUAN

Memperkenalkan e-rezeki kepada golongan belia dan wanita untuk mendaftar sebagai ahli e -rezeki seterusnya berupaya meningkatkan pendapatan dengan hanya di hujung jari.

AKTIVITI

Mendaftarkan peserta ke dalam e-rezeki dan mengajar cara-cara menjana pendapatan melalui e-rezeki.

Gambar Disini