kemas

TUJUAN

Amali SKM PPT makanan dan pastri untuk peserta PUSAT MASAKAN KEMAS MERCHANG untuk ujian SKM PPT yang akan diadakan tidak lama lagi. 

 

AKTIVITI

Seramai 25 orang telah menyertai kelas amali masakan ini dan dii harapkan mereka akan lulus dalam ujian peringkat skm nanti.

Gambar Disini

 

IMG 20180308 154923

08

 

TUJUAN

Pi1M Dashboard merupakan satu aplikasi khas yang dibina untuk kegunaan komuniti setempat di sekitar Pusat Internet 1Malaysia (PI1M). Ia mengambil kira keperluan komuniti setempat dari segi perhubungan, pembelajaran, perniagaan, kesihatan dan juga pentadbiran. Penggunaan aplikasi ini diharapkan dapat meningkatkan taraf sosio ekonomi setempat dan secara tidak langsung dapat merapatkan jurang digital antara komuniti bandar dengan luar bandar.

AKTIVITI

Pemeriksaan Kesihatan dengan menggunakan I-Health.  seramai 15 orang peserta elah menyertai bengkel my health pada kali ini.

Gambar Disini

IMG 20180226 172901

010318

TUJUAN

Memperkenalkan Dashboard Komuniti kepada pelajar sekolah yang masih kurang pendedahan mengenai dashboard dan mendedahkan  kepada peserta untuk mereka lebih celik dashboard dalam kehidupan seharian.

AKTIVITI

Seramai 10 orang peserta menyertai Aktiviti yang dibuat inidi pi1m kg pantai merchang. Pelbagai sesi soal jawab dibuat dan setiap peserta membuka laman dashboard dan staff telah mengajar aplikasi yang terdapat di dalam dashboard komuniti.

Gambar Disini

 

IMG 20180305 173059

050318

TUJUAN

Kelas adobe photoshop dengan membuat poster PPDK MERCHANG. kelas poster diadakan sempena pertandingan membuat poster untuk PPDK MERCHANG yang dianjurkan oleh PPDK MERCHANG yang akan tamat 7 mac 2018 ini.

AKTIVITI

Seramai 10 orang peserta menyertai pertandingan ini dan pelbagai motif logo yang telah dihasilkan oleh para peserta. pemenang akan diumumkan pada 10 mac 2018 di PPDK MERCHANG.

Gambar Disini

 

IMG 20170713 152458

 

TUJUAN

Memperkenalkan ict kepada pelajar sekolah yang masih kurang pendedahan mengenai ict dan mendedahkan dunia ict kepada peserta untuk mereka lebih celik ict dalam kehidupan seharian.

AKTIVITI

Pelbagai aktiviti mengenai ict yang telah didedahkan kepada peserta yang menyertai kelas tersebut. dan sesi soal jawab telah dilakukan untuk peserta menyuarakan segala permasalahan selepas kelas tersebut.

Gambar Disini