150918pagi

IMG 20180915 103155

TUJUAN

Pertandingan mewarna hari malaysia bersama pustaka desa merchang telah diadakan di pustaka desa merchang bertujuan supaya peserta memahami dan meyemai semangat cintakan negara dan mengingati hari malaysia yang jatuh pada 16 sept 2018.

AKTIVITI

Seramai 15 orang peserta telah mengambil bahagian dalam Pertandingan mewarna hari malaysia bersama pustaka desa merchang pada kali ini. pemenang diberikan hadiah dalam menunjukkan kesungguhan mereka mewarna dan wakil daripada pustaka desa merchang memilih pemenang pada kali ini.

Gambar Disini

040918

IMG 20180904 160438

TUJUAN

Kelas Origami kreatif menggunakan platform youtube sebagai pendekatan pembelajaran bertujuan meningkatkan tahap kreativiti para peserta menggunakan daya penglihatan dan pengerakan seterusnya meningkatkan imaginasi di kalangan para peserta dengan membuat pelbagai bentuk origami yang kreatif.

AKTIVITI

Seramai 10 orang peserta telah mengambil bahagian dalam kelas pada kali ini. pelbagai bentuk origami yang kreatif yang mereka buat dengan daya imaginasi masing-masing nampak lebih menarik. di akhir kelas diadakan sesi menjawab segala pertanyaan para peserta mengenai kelas origami kreatif ini.

Gambar Disini

 

090818

IMG 20180809 162742

TUJUAN

Kelas mencipta poster kemerdekaan diadakan bersempena Negara menyambut kemerdekaan tidak lama lagi. kelas ini juga didakan untuk meningkatkan semangat kecintaan kepada tanah air dan sayangkan negara. 

AKTIVITI

pelbagai jenis poster yang telah dihasilkan oleh para peserta mengikut kreativiti masing-masing. seramai 10 orang peserta telah mengambil bahagian dalam kelas pada kali ini diakhir sesi kelas diadakan sesi soal jawab mengenai kemerdekaan negara untuk meningkatkan pengetahuan am para peserta mengenai kemerdekaan tanah air ki MALAYSIA.

Gambar Disini

030918

IMG 20180903 160127

TUJUAN

Kelas mencipta poster Hari Malaysia diadakan bersempena Negara menyambut Hari Malaysia pada 16 September pada setiap tahun untuk memperingati penubuhan Persekutuan Malaysia di tarikh yang sama pada tahun 1963 . kelas ini juga didakan untuk meningkatkan semangat kecintaan kepada tanah air dan sayangkan negara. 

AKTIVITI

pelbagai jenis poster yang telah dihasilkan oleh para peserta mengikut kreativiti masing-masing. seramai 10 orang peserta telah mengambil bahagian dalam kelas pada kali ini diakhir sesi kelas diadakan sesi soal jawab mengenai kemerdekaan negara untuk meningkatkan pengetahuan am para peserta mengenai kemerdekaan tanah air kita MALAYSIA.

Gambar Disini

 

070818

IMG 20180807 163605

TUJUAN

Kelas mencipta peta menggunakan aplikasi Paint bertujuan meningkatkan tahap kreativiti para peserta menggunakan aplikasi Paint dan meningkatkan imaginasi di kalangan para peserta dengan membuat peta lokasi tempat tinggal masing-masing.

AKTIVITI

Seramai 10 orang peserta telah mengambil bahagian dalam kelas pada kali ini. pelbagai shape yang mereka gunakan dalam membuat peta lokasi masing-masing nampak lebih menarik. di akhir kelas diadakan sesi menjawab segala pertanyaan para peserta mengenai kelas mencipta peta ini.

Gambar disini